AJÁNLÓ
 
19:49
2013. 04. 15.
Összeválogattam pár régi bútordarabot, melyek egy kis kreatív gondolkodással és...
A bejegyzés folyatódik
 
19:49
2013. 04. 15.
Saláta lesz ebédre Jessica két kislánya, az 5 éves Honor és 1 éves Haven társaságában...
A bejegyzés folyatódik
 
19:49
2013. 04. 15.
Tökéletes program ráérős hétvégékre: középkori várkastély készítése dobozkartonból,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:49
2013. 04. 15.
Van kedved egy kis időutazáshoz? Ha igen, akkor gyere és nézz körül egy stílusosan...
A bejegyzés folyatódik
 
19:49
2013. 04. 15.
Help Sales ÁSZF

Ő a világ legmenőbb graffiti művésze

4 Komment
0 Reblog

Hogyan lett David Choe-ból a világ leggazdagabb graffiti művésze? Úgy, hogy 8 évvel ezelőtt graffitiket fújt az akkoriban még csak szárnyait bontogató Facebook első irodájának falára. A pontos történetet már sokan megírták, de ki az, aki ismeri a dollármilliomos graffitis képeit? Én rábukkantam pár napja... azóta szeretnék egy saját irodát tele David Choé képekkel.

Ez a kép lenne az íróasztalom felett közvetlenül


David Choe történetét már sokan ismerhetik, mert tavaly februárban az ő meggazdagodásának (elképesztő szerencséjének) történetével volt tele a sajtó. A történet szerint a Facebook 2005-ben költözött a Harvard Egyetem kollégiumi szobáiból a Szilícium-völgybe, a világ technológiai központjának szomszédságába. Choét a Facebook akkori elnöke, Sean Parker kérte fel, hogy dekorálja ki az irodát, ugyanis nagy rajongója volt a 29 éves graffiti művésznek. Choe állítólag szexuális tartalmú graffitikkel dobta fel az iroda épületét. Mivel a cégnek akkor még nem nagyon volt megforgatható anyagi háttere, Choét munkájáért töredkényi (fél százalék) Facebook-tulajdonrésszel fizették ki. A művész ekkor még könnyen gondolhatta azt, hogy örökre beváltatlan csekk marad munkájának ellenértéke. Ám az a fél százalék hét évvel később, 2012-ben már 200 millió dollárt ért. Zuckerbergnek pedig annyira megtetszettek Choe alkotásai, hogy azóta a világ minden táján ő dekorálja ki a Facebook-irodákat - bár hozzá kell tenni, Zuckerberg külön kérése volt, hogy szelídebb festményeket szeretne látni az új Facebook irodákban.


Ez a kép pedig egy meditációs szobábanDe ki ez a David Choe?

1976-ban született Los Angelesben. A koreai származású amerikai festő és  graffiti művész világszerte népszerű, és hatalmas sikert aratott a művészvilágban is "piszkos" stílusával. Festményei nyersek, megjelenik bennük a vágy, a züllés, a szenvedély és a szenvedés, sokszor visszatérő elem képein a vér, a fájdalom, imádja a meztelen női testeket, és esze ágában sincs szépíteni a valóságot - amibe önmaga is beletartozik.Choe nem csak graffitiket fest: készít olajfestményeket, rajzokat (a saját weboldalán lehet nézelődni), sőt, a világhírű rapper, Jay-Z és a Linkin Park albumainak borítóját is tervezte már. 2008-as elnökválasztási versenyben Obamáról készített portrét a helyi street art kampányban, az eredeti később meg is jelent a Fehér Házban.Obama


"Egy gyilkos vére folyik az ereimben"

David Choe "piszkos" stílusát életéből (saját személyiségéből) meríti. A magánéletben sem a visszafogottságáról híres festő állítólag 2011 augusztusában betört egy elhagyatott kolumbiai nyaralóba, s miközben a falakat dekorálta, két gyönyörű hölgyet kért meg, hogy üljenek topless modellt, miközben fest."Felkelek, látom magam a New York Times címlapján, és rájövök, hogy én vagyok a világ legjobban fizetett lakberendezője" - Állítólag ezt mondta, mikor meglátta magát a New York Times oldalain. Meg is fogadta, hogy a hirtelen jött pénz egy részét csak olyanra fogja költeni, amit szegényen nem engedhet meg magának. Erre reagálva egy régi barátnője szokatlan ajánlattal rukkolt elő: felajánlotta, hogy két millió dollárért élete hátralevő részében minden nap orálisan kielégíti.


A maszkos lányt egy tárgyalóba tenném, elfoglalná a fél falat,
a problémás tárgyalópartnereket a képpel szembe ültetnémAz elmúlt 15 évben Choe világszerte felhívta magára a figyelmet a nyers, züllött és viharos képeivel, nyíltak kiállításai Barcelonában, Pekingben, Tokióban, Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, és még sorolhatnánk. Choe sok helyen nyilatkozta: muszáj alkotnia, nincs más választása. "Ezerszer elmondtam már, őszintén, minden viccet félretéve: művészet nélkül én vagy börtönben lennék vagy pedig halott. Egy gyilkos vére folyik az ereimben. Törekszem a jóra, de én csak egy rossz ember vagyok, aki történetesen tudja, hogyan kell forgatni a ceruzát, és divatosan fest."

Nos, akkor nézzük, milyen képeket tennék az irodámba még:

És még

És még

És még

Még még

És íme maga David Choe: