AJÁNLÓ
 
08:00
2013. 08. 02.
Összeválogattam pár régi bútordarabot, melyek egy kis kreatív gondolkodással és...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2013. 08. 02.
Saláta lesz ebédre Jessica két kislánya, az 5 éves Honor és 1 éves Haven társaságában...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2013. 08. 02.
 
08:00
2013. 08. 02.
Ismered a Blythe babákat? Óriási fej, cingár test, hatalmas, kifejező szemek, dizájnos ruhák,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2013. 08. 02.
Tökéletes program ráérős hétvégékre: középkori várkastély készítése dobozkartonból,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy mesés családi ház a 16. századból

5 Komment
0 Reblog


Van kedved egy kis időutazáshoz? Ha igen, akkor gyere és nézz  körül egy stílusosan felújított, 16. században épült családi házban.



Wendy Arnot, a ház hölgytulajdonosa mindig is szerette a régi házakat: ő maga is egy viktoriánus házban nőtt fel. Szerencsére a férje is imádja a régi ingatlanok különleges auráját, így amikor összeházasodtak, úgy döntöttek, hogy bárhol is élnek majd a jövőben, mindenképpen olyan otthon választanak, melynek többszáz éves múltja van.


Hálószoba fürdőkáddal? Vagy fürdőszoba franciaággyal? Micsoda ötlet! :)


"Ennek a háznak a története a 16. századig nyúlik vissza. Állítólag a legrégebbi ingatlan ebben az utcában. A gyönyörűen parkosított kertben pedig van egy hatalmas tiszafa, ami valószínűleg öregebb, mint maga a ház"- mesélte lelkesen Wendy.

Helyes kis fésülködőasztal

"A korábbi tulajdonosok olyan szép állapotban adták el, hogy tudtuk, nincs szükség arra, hogy azonnal felújításba kezdjünk, hanem elég lesz a szabadidőnkben a saját ízlésünkre formálni - árulta el Geoff, Wendy férje.



Wendy elismerte, hogy először bizonytalanok voltak abban, hogy ez a hely tökéletes lesz-e egy nagy családnak: "Hiába voltak kétségeim, egyszerűen nem tudtam elengedni, és várni, ki tudja meddig, hogy megtaláljuk a tökéletes családi házat, amit megengedhetünk magunknak. Ezért úgy döntöttünk, hogy adunk időt magunknak, és szép lassan a saját ízlésünkre formáljuk majd."


A háló - helyes kis kockás takaróval


Mivel a ház ilyen régi, ezért jelenleg is dolgoznak a házon, és bőven van még tennivaló. Felújították az eredeti tölgyfa ajtót, biztonsági kapukat állítottak fel, építettek egy kis tölgyfa verandát az oldalsó bejárathoz. A házat a gerendák és a bútorokat illetően is a tölgyfa uralja, csak egy finom, leheletnyi színt vittek a konyha és a gyerekszoba területére, hogy megtartsák a fa domináns hatását.



A színek nagyon fontos mondanivalót hordoznak a ház tulajdonosáról, és alapvetően meghatározzák a mindennapok hangultatát. Ebben a házban a fa és a tégla dominál, kevés színnel és díszítő elemmel, mégis olyan természetes, szellős és nagyvonalú a berendezés, hogy egy percig sem nyomasztó. A régi tölgyfabútorok, a fagerendák és a téglafal a ház sokszáz éves múltjával szembesítenek, nem érezzük a 300 év ránk telepedő súlyát - sokkal inkább élvezzük a nyugalmat és eleganciát, amit a falak és a bútorok árasztanak.

A gyerekszobába azért felbukkannak a színek


A tulajdonosok saját bevallásuk szerint nem akarják az anyagok és színek kavalkádját, pontosan azért, mert a sok szín és anyag nem engedné, hogy a ház lényege, a fa és a tégla, a természetes anyagok érvényesüljenek. S bár én személy szerint imádom a színeket, ebben az esetben a tulajdonosoknak igazuk van: ez a ház így, ebben a formában őrizte meg természetes szépségét és eredeti hangulatát.


Az a kis tükör a kád felett... imádnivaló

Forrás